This Tudor residence, built in 1936, has uncharacteristically more French than English inflections. It is finely detailed with cut stone, a sculpted tower, terra cotta tile roof and roof finials. All proposals and selections were reviewed to ensure the renovation would be sensitive to the home’s timeless character.

To accomplish these goals the modest existing kitchen was linked more directly to the adjacent breakfast and dining rooms. Window openings were enlarged to provide additional light and views, while new door openings were created to allow alternative movement patterns consistent with the biaxial plan. Additionally, a former porch and storage room were incorporated into the renovation scheme, creating a mudroom, essential for two young children and a puppy.

Photography: Scott Hisey